top of page

PARTERAPI

Parterapi kan være en hjælp i mange parforhold, hvor der mangler det liv og den glæde og nærhed, som kendetegner et godt og varmt forhold. Gnisten er væk, og ofte er begge ulykkelige over magtkampene, men ved ikke, hvad der skal til for at ændre det. Hver for sig er parterne tilbøjelige til at placere skylden – årsagen til smerten – hos den anden… Det er imidlertid ikke personerne, men derimod samspillet, der er skurken og derfor også samspillet, som skal ændres for igen at få gnisten til at springe.

 

Vores erfaring fra parterapi er, at der bag problemerne næsten altid ligger manglende forståelse af hinanden og manglende indlevelse i hinandens verden. Varmen og nærheden dukker op, når der opstår forståelse og indføling.

 

Kærlighed og parforhold

Parforhold og kærlighed rummer mulighed for, at man som menneske oplever de største glæder såvel som de største sorger. Sider af følelseslivet og kroppen, som man ikke tidligere har opdaget, kan blive vakt til live, når man kommer tæt på og rører hinanden dybt.

 

Problemer

Der kan opstå problemer i forbindelse med f.eks. børneopdragelse, seksualitet, behovet for afstand og nærhed eller forskellige opfattelser af, hvordan man skal få hverdagen og parforholdet til at fungere. Hvis de samme problemer vender tilbage igen og igen uden at blive løst, kan de efterhånden føles utålelige.

 

Evner til samliv

Kærlighed er ikke nok. Det kræver også samlivsevner at få et parforhold til at fungere. Når problemerne opstår, kan det være en stor tilfredsstillelse at udvikle evnen til samliv i stedet for at afvikle parforholdet. Forståelse, indlevelse og klar kommunikation kan løse mange tilsyneladende uløselige problemer og give mulighed for at leve mere afklaret med det, der ikke kan forandres og denne forståelse kan skabes i parterapi. 

 

Parterapi København, Odense, Aarhus m.fl.

Vi har afdelinger i hele landet og I finder derfor hjælp til parterapi i både København, Odense, Aarhus og en lang række mindre byer i hele landet.

 

I kan booke tid direkte online her, eller ringe til os på 70 25 56 57. Vi hjælper gerne med at finde en psykolog, der passer til jeres behov. I kan også sende os en e-mail med jeres kontaktoplysninger på info@psycare.dk, og vi vil så kontakte jer efterfølgende.

 

 

bottom of page